Gennemgaaende Vogn til Privatbanen af John Poulsen


Gennemgaaende Vogn til Privatbanen

Gennemgaaende Vogn til Privatbanen

Af: John Poulsen
Udgivet: 2001
Forlag: Bane Bøger
Antal sider: 80
Indbinding: Indbundet
ISBN: 9788788632866

Den oprindelige udgave af Gennemgaaende Vogn til Privatbanen udkom i 1985. Bogen har været udsolgt i mange år og mange har efterlyst en genudgivelse. Nu kommer denne på alle punkter udvidede og opdaterede udgave, hvor billedmaterialet er fornyet og udvidet markant, bl.a. med mange billeder i farver.
Det var i 1930erne der for alvor kom gennemgående vogne mellem DSB og privatbanerne. Udflugts- og ferietrafikken var et udpræget sjællandsk fænomen, for kun i København var der tilstrækkeligt mange mennesker, som havde så langt til skov og strand, at de både skulle med DSB og en privatbane.
Sit største omfang opnåede trafikken med gennemgående vogne til og fra privatbanerne i halvtredserne mellem Hovedstaden og Nordsjælland, hvor bl.a. Frederiksværkbanens farverige vogne livede op i Nordbanens tog. Men fra Nordbanens elektrificering i 1968 var der stort set kun de gennemgående vogne mellem hovedstaden og Nykøbing Sj. på Odsherredsbanen tilbage og de ophørte i 1997.
Gennemgaaende Vogn til Privatbanen skildrer udviklingen og strukturen i trafikken samt det benyttede materiel. Her fortælles også om den mere ydmyge trafik, hvor privatbanerne køre tilslutningstog over kortere DSB-strækninger - en kørsel der især i Jylland fik et ret stort omfang. Desuden skildres privatbanernes kørsel med persontog for DSB, bl.a. på Lolland-Falster.

Pris: 200 kr

 Køb 

Lignende bøger

Orientekspressen
Orientekspressen

Af: Torbjørn Færøvik
Forlag: Kristligt Forlag
Udgivet: 2019

250 kr
På Sporet af 2018
På Sporet af 2018

Af: Niklas Havresøe
Forlag: Dansk Jernbane-Klub
Udgivet: 2018

240 kr
Hjælpen Til Sønderjylland
Hjælpen Til Sønderjylland

Af: Niels Jensen
Forlag: Frydenlund
Udgivet: 2023

270 kr
Svenska-lok
DSB F 428Hectorrail

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak