Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Pass (Generelt)

af Nordexpress, 29/8 2015, 10:10 (3160 dage siden) @ andersj
redigeret af Nordexpress, 29/8 2015, 10:43

Swiss Pass med stort set fri kørsel på baner og bybusser er en skøn ting - f.eks. i kombination med at hoppe derned med Easyjet (BSL, GVA), SAS (ZRH, GVA) eller Swiss (ZRH, GVA). Prisen for samrejsende familiemedlemmer på Swiss Pass kan være attraktive.

Men Interrail global passet bør tages med i overvejelserne, i Schweiz gælder det efter hukommelsen på SBB, BLS, SOB og Rhätische Bahn, men ikke på f.eks. Matterhorn Gotthard Bahn. Til gengæld kan man kombinere med togtur gennem Tyskland og Østrig.

DeutschlandPass er interessant for en måneds sommerjernbanecrawl i Tyskland.

Nattog i befordringsbestemmelserne i Tyskland betyder sove/liggevognstog. Interrail gælder i IC og ICE togene, der kører fra den ene ende af Tyskland til den anden om natten. (Hvor der så desværre er risiko for at blive bestjålet, mens man sidder og sover).

Endelig kan Länder-Tickets, der giver en dags fri rejse med regio- og S-tog indenfor et enkelt forbundsland i Tyskland, ogå være attraktivt for jernbanenørder.

Rundt om Bodensøen findes der fripas til en eller flere grænseoverskridende regioner Tyskland-Schweiz-Østrig. Tageskarte Euregio Bodensee
PS. Her er det korrekte direkte link på tysk, engelsk og fransk: Euregiokarte

Men det er naturligvis korrekt, at søgning efter Sparpreise, EuropaSpezial eller SparSchiene Österreich kan bringe en langt for få kroner. Husk, at der ofte kan findes DB-jernbane-tilbud på søgeportaler for hhv. fjernbusser og fly, der er billigere end prisen på DBs egen hjemmeside. Slagtilbud til f.eks. pensionister og andet godtfolk findes på Westbahn, Westbahn Spartage Sommer, så kan man nyde en skøn tur i Westbahns Stadler KISS.

Nå, slut, god tur!


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak