Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Terror i tog - passagererne klarede det jo - (Trafikpolitik)

af Jakob Nielsen, 29/8 2015, 16:52 (3154 dage siden) @ BoergeOf61

Enhver form for effektiv terrorbekæmpelse kan kun ske ved holdnings bearbejdelse/-ændring. Alt andet er spild af ressourcer.


Det er muligt, men hidtil har det ikke forhindret andre modtræk mod terror. Fx. metaldetektorer vil i sig selv være temmelig vidtgående i forhold til de eksisterende forhold ved de fleste internationale tog. I nogle af de første nyheder om attentatet stod, at der var 550 passagerer i toget, hvor angrebet skete. Det tilhørte Thalys, hvis mødetid er to minutter. Det bliver svært at få 550 passagerer gennem metaldetektorer på under to minutter.

For en ordens skyld: Jeg tænker ikke på risikoen for terror men på de forandringer, der kan tænkes indført for at undgå terror.

I dette tilfælde klarede passagererne det selv. Idioten blev forsøgt standset af flere og da det lykkedes blev idioten banket til han blev bevistløs.

Se f.eks beskrivelse hos BBC
http://www.bbc.com/news/world-europe-34023361

Tidligere fremgik det at det var den ældre mand der slog indtil han blev bevistløs, nu fremgå det som der var flere om det.

Ramboo angriber ubevæbnede civile og får selv tæsk, det er hverken heroisk eller særlig sejt.

Selvfølgelig kunne meget gøres bedre, f.eks. Kommunikation til passagerene. Hvis nogen stod af i farten er det jo ikke nødvendigvis så smart: se omtale her: http://www.bbc.com/news/world-europe-34027051


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak