Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Padborg - Tinglev (Generelt)

af cm, 22/9 2015, 12:40 (3131 dage siden) @ esni

Denne strækning har en gang været dobbeltsporet, men det ene spor blev taget op i mellemkrigstiden, formentlig som politisk motiveret eskæftigelsesarbejde.

Har der i nyere tid været projekter om at re-etablere det andet spor?

Fra "En returbillet til Sønderborg, tak!" af Flemming Wraae og Steen Thunberg, ISBN 87-985561-3-4, fremgår det på side 35-36:

citat:

Ved planlægningen af den østlige længdebane havde man taget højde for, at det kunne blive nødvendigt med et andet spor, således at strækningen ville blive dobbeltsporet. Det var derfor en smal sag at etablere det andet spor fra Padborg til Tinglev i 1908, da arealerne var klargjorte og strækningen nivelleret. Dette spor begyndte DSB at tage op i 1938, og arbejdet blev faktisk først afsluttet i det andet krigsår under den 2. verdenskrig. Den officielle begrundelse var, at fritrumsprofilet ikke var overholdt. I følge de danske regler for sporlægning for hovedspor, lå sporene for tæt på hinanden. Uofficielt kunne militære hensyn også have været årsaget til, at sporet blev fjernet.

citat slut

mvh
Chr

--
[image]


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billige jernbane T-shirts

Ambulancetoget holder klar
Ambulancetoget holder klar

Denne artikel stammer fra bogen ´Eventyret om Jernbanen´ af J. Fr. Lawaetz, Jespersen og Pios Forlag 1935. Den handler om, hvad der sker når alarmen lyder over Godsbanegården og hjælpetoget rykker ud med hjælpevogne, redningsvogne og ambulancevogne.

Læs mere
DSB ML501 1

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak