Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

nyt fra letbanen (Generelt)

af gaest, 5/2 2016, 15:50 (3002 dage siden) @ JensenJ

Skinnerne kan såmænd sagtens holde i 50 år, især hvis der kun kører lette tog. Det er underbygningen i form af sveller og ballast der har det med ikke helt at blive hvor de er, kræver justering, stopning, rensning, sveller rådner eller duoblok sveller ruster igennem, ukrudt hindrer afvandig af ballasten og meget mere. Hvis underbygningen har karaketer af støbt beton, forudsat dette bliver gjort ordentligt (det ER jo en offentlig opgave, sååååe alt kan ske), skulle det da nok kunne holde.

Før den store sporrenovering af Banedanmarks spor fandtes der da pænt gamle skinner i drift, jeg mener endda nogen der var ældre end 50 år. Og det til trods for kørsel med godstog, GM'ere med treakslede bogier, MH og andre skinnespisere. Det kommer der ikke noget af på letbanen.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Sukkerfabrikken Nykøbing
Sukkerfabrikken Nykøbing

I 1884 opførte en række landmænd på Falster andelsvirksomheden Sukkerfabrikken Nykøbing. I jernbanekredse er fabrikken mest kendt for de to små Krauss-maskiner, der varetog trafikken på fabrikken i over 50 år og nu befinder sig på Museumsbanen.

Læs mere
Svenska-lok

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak