Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Udbud af togtrafik i Norge (Generelt)

af Gæst1, 6/2 2016, 12:24 (2995 dage siden) @ Eriksen

Interessant at du forventer, at DSB ville kunne køre med bedre service end Arriva på strækningerne i det jyske. Mon ikke DSB stadig havde kørt med MR?

Næsten lige så interessant er din ide om, at det er politikernes skyld, at DSB leverer dårlig service. Det er altså lidt for nemt. Det er DSB selv, der har formået at skabe en enorm gæld, og købt nogle håbløse tog, som da de ikke virkede, fik DSB til at kaste sig ud i at lave dem selv. Til gengæld har politikerne forhindret at DSB går konkurs, og betaler derfor med åbne øjne, en temmelig stor betaling til DSB, i håb om, at gælden en dag er væk, og man så kan se på, hvordan man får passagererne tilbage i togene. Der kommer jo ikke til at ske noget som helst de kommende 5-6 år - uagtet at det kan gøres hurtigere, og at alle partier har været ude med visioner om bedre/billigere trafik.

DSBs fokus er alene at reducere gælden. Passagererne kommer i anden række, og der må gerne være lidt færre af dem. Om den åbentlyst høje kontraktbetaling så i virkeligheden er statsstøtte for at afdrage på gælden, er et andet spørgsmål. Men DSB har absolut ingen grund til at være utilfredse med politikerne.

Der er enormt potentiale for at gøre jernbanen attraktiv igen, men her deler jeg din skepsis ved, om man i Danmark er "kloge" nok til at lave kontrakter (enten med DSB eller andre), der fokuserer på at få flere rejsende og bedre effektivitet i jernbanen.

Formentlig vil fokus ved et udbud være på at spare penge, og gennemføre processen helt efter bogen, og så vælge den billigste, uden skelen til, om det rent faktisk også er den bedste.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

DSB MH339Indsend billeder
Renovering af DSB MR-tog i Tyskland 1995-98
Renovering af DSB MR-tog i Tyskland 1995-98

I perioden 1995-98 blev DSB´s MR-tog renoveret af Partner für Fahrzeug-Ausstattung (PFA) beliggende i Weiden i det nordøstlige Bayern i Tyskland. Værkmester i DSB Hans Werner Hansen fortæller her historien om sine to år i Bayern.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak