Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Avatar

dværsignal (Generelt)

af Kaj Aage Holdt ⌂, Køge, 11/2 2016, 18:56 (2991 dage siden) @ Henrik Nielsen

Hej forum (signalkendere)
Jeg var i København i går og kørte med S tog mod Kh og lige før banegården stoppede S toget og over højtaleren lød det, at der var et dværgsignal der var væltet. Det varer lige et øjeblik. Betyder det at den øverste hvide lanterne var flyttet ned vandret, så at der var forbi kørsel forbudt? Venlig hilsen Henrik Nielsen.

Det er korrekt, som steenth også er inde på, at der ved kørsel med indkoblet HKT-anlæg køres efter en lidt anden signalgivning end resten af jernbanenettet. Bestemmelserne i SR omkring togkørsel og rangering er lidt anderledes for S-banen. Den overvejende del af S-banens PU- og DV-signaler viser i noget der ligner 99% af tiden "forbikørsel tilladt" (SR signal nr. 8.3) når der er stillet en togvej samt at betingelserne for kørsel efter HKT-informationer og kørsel med virksomt HKT-anlæg er opfyldt (SIN-L instruks 8.3.5). Det er jernbanejargonen for togvejens endepunkt den pågældende lokomotivfører har brugt, men toget har bare holdt og ventet på tilladelse til at køre videre. I-, U- og AM-signaler viser for det meste af tiden "betinget stop" (kinserøjne - SR signal nr. 6.3) når der er en togvej og det er en kørtilladelse for HKT-overvågede tog. Hastigheden og længden af den pågældende togvej indikeres i togets førerrumssignal.

Man kan også opleve at et tog modtager stopinformation inde på en station eller på fri bane hvor der ikke umiddelbart er et hovedsignal eller DV-signal. Det skyldes at blokafsnittene mellem signalerne mange steder på S-banen er inddelt i to eller flere HKT-afnit hver hver deres HKT-mærke (SR mærke nr. 17.24). Foran HKT-mærket udsendes der stop-information gennem linjelederen og toget skal standse før mærket. Nummeret på mærket angiver nummeret på det pågældende HKT-afsnit.

Her kan indkørslen til København H ses fra sydenden. Der er størst sandsynlighed for det er den side du har oplevet det fra, da A/E og B/C/H/(Bx) flettes herfra og det giver let disse ophold ved indkørslen til København H.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak