Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Banedanmark og Offentlighedsloven - I (Jernbanen i dag)

af Gæst, 13/2 2016, 09:37 (2987 dage siden) @ UTJ

Vi er nok ude i det samme som forholdet mellem entreprenører og Bdk. Vi får nu alle mulige indlæg nu om hvor meget ret Bdk har og hvor fjollet det er at påvise at aktindsigt er noget shit. Jeg synes vi har set denne shit-storm før, men er uviljen fra Bdk's side (med villige procelytter som shitter offentligheds-indsigt til) ikke blot endnu et tegn på at man i Bdk ikke har forstået best-practice i dansk offentlig forvaltning.

Det er altså offentligheden som via skatten betaler til Banedanmark og derfor er der også brug for kontrol af og indsigt i hvordan Banedanmark forvalter infrastrukturen, har relationer til entreprenører og operatører samt udfører opgaver i eget regi.

Hvis det så bare havde været enkeltstående spørgsmål om, hvordan infrastrukturen forvaltes, men det er som oftest sådan at det drejer sig om samlere (jernbaneentusiaster), som løbende vil have deres samling af toganmeldelser ført ajour. Naturligvis gratis og lige til at gå til, så de umiddelbart kan sættes ind i de rigtige ringbind.
Det er i den grad et misbrug af en i øvrigt fornuftig ordning som formentlig koster det offentlige (altså alle os andre) formuer på administration.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne


ContecRailIndsend billeder

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak