Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Tysk rigsrevision: Femernsundbroen trues af lukning (Generelt)

af Nordexpress, 17/4 2016, 20:16 (2924 dage siden) @ gaest

Lad os for god ordens skyld holde fast i, at den aktuelle kritik fra rigsrevisionen gælder planlægning og finansiering af vedligeholdelse og levetidsvurdering af Femernsundbroen, som trods alt er en bro, der forbinder to regioner inden for forbundslandet Slesvig-Holsten.

Beretningen er blandt andet sendt til Forbundsdagens trafikudvalg, men der skydes i høj på den ansvarshavende for selve brovedligeholdelsen, Deutsche Bahn. (Om det præcis er DB Netz ved jeg ikke). Dertil konstateres, at betalingen for halvdelens vedkommende kommer fra landsregeringen i Kiel.

Ved en sådan revision er det naturligt også at søge efter en risikovurdering. Og her kritiseres åbenbart, at der ikke er en transparent sammenhæng mellem vedligeholdelsesplan og nybygning, herunder muligheden for at bevare den nuværende bro som én del af en samlet ny fast forbindelse mellem Ostholstein og Femern.

Mht. den overordnede trafikplanlægning i Tyskland er der jo for ikke længe siden - som rapporteret her i forum - offentliggjort en Bundesverkehrswegeplan til 2030, den prioriterede oversigt over alle nødvendige større trafikprojekter i hele Forbundsrepublikken. Og denne plan har fået ros for at være væsentligt mere realistisk og ærlig end den forrige plan, også med et større fokus på vedligeholdelse.

Måske var Femernforbindelsen således ude af Berlins fokus i nogle år, men at der synes at skulle gå 20 år fra statsaftalen med Danmark i 2008 til åbningen af den faste forbindelse mellem Danmark og Tyskland er ikke noget, den foreliggende rigsrevisionsrapport tager stilling til så vidt man kan fortolke avisartiklerne.

Men måske en venlig sjæl kan finde et link til rapporten.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Svenska-lok

Indsend billeder

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak