Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Nyt regionaltogsystem rammes af ændringer (Generelt)

af andersj, Aalborg, 30/4 2016, 01:40 (2912 dage siden) @ en gæst

Der er i Togfonden afsat penge til at udvide kapaciteten mellem Aalborg og Hirtshals. Ingen ved om dobbeltsporet bliver til noget men pt. er det planen og det er det man arbejder ud fra.

Der må være foretaget nogle trafikale analyser, som ender ud i, at der er behov for dobbeltspor lige netop der. Kan man se det konkrete forslag nogen steder, for der må jo være noget på tryk?

Der er ikke noget offentligt tilgængeligt information om forslaget, men Banedanmark har i 2015 foreslået flere forskellige muligheder for at udvide kapaciteten mellem Hjørring og Aalborg.
Problemet i dag ligger på at det tager 17 minutter at køre Hjørring-Brønderslev med stop i Vrå og det er 2 minutter for lang tid til at kunne nå at krydse i Brønderslev ved halvtimedrift. Derfor er der ophold i Hjørring på 9 minutter og i Vrå på 3 minutter samt krydsning i Hjørring, Vrå og Sulsted.
Hvis man kan nå til Brønderslev og krydse så kan man også nå helt til Lindholm og dermed sparer man at et tog skal ind og vige i Sulsted.

--
Mvh Anders


Hele emnet:

 RSS Feed af emne


DSB MBF483 1

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak