Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

"Signal"-problemer (Jernbanen i dag)

af gaest, 1/5 2016, 08:44 (2915 dage siden) @ Gæsten

Hvad vil der ske hvis "de" slukker sattelitterne på grund af en lille krig, hvor militæret et eller andet sted skal bruge dem til at navigere efter, som det skete for en del år siden i mellemøsten?


Der er da vist ingen satellitter involveret i CBTC...?

Men ellers, ja - det er allerede en skandale!

Der er en generel tendens til at man tager elektronisk kommunikation for givet, det være sig sattelit, diverse mobilnet, eller for den sags skyld kabel. Sattelitter kan blive ramt af rumskrot, heftige soludbrud, eller de kan ganske enkelt bare gå i stykker. Naturligvis kan nogen da også sætte dem ud af spillet med vilje.
Russerne er gode til det med støjsendere, de kan lægge en masse kommunikation ned på kort tid. Desuden kan soludbrud også lamme kommunikation i både kabler og radionetværk.
Lavteknologiske løsninger er mere robuste, men naturligvis "umoderne" i de her tider hvor det magiske ord er "digital". Er det digitalt, er det godt!
Ja, ikke for at være gammeldags, men der skal f-me meget radiostøj, døde sattelitter, solvind og russiske støjsendere til at sende et mekanisk Siemens & Halske sikringsanlæg i udu;-). 12/46 samt 53/54 anlæg vil også klare sig ganske godt:-D


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Jernbanebøger

Tog, skib og fly

Tog, skib og fly. Pris 320 kr.

Læs mere

DSB MX1037

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak