Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Nyt regionaltogssystem rammes af ændringer. (Generelt)

af andersj, Aalborg, 1/5 2016, 20:00 (2915 dage siden) @ en gæst

Ikke desto mindre skrev Banedanmark for to år siden (2014): "Når det nye spor tages i brug til efteråret, vil togene fra Skagensbanen og DSBs regionaltog kunne køre til og fra stationen uafhængigt af hinanden. I modsætning til i dag, hvor togene må deles om det samme spor og derfor let påvirkes af forsinkelser."

Det kom så ikke til at passe.

[/b]
Hvad var det, der ikke kom til at passe? Mon ikke stationsbestyrerpersonalet i Frederikshavn kan nævne måske endda adskillige situationer, hvor "dagens trafiksituation" med "fjendtlige togveje" giver forsinkelser, som yderligere breder sig i uregelmæssighedssituationer. Nå, sporændringen er lavet, så det er ikke helt spildt, men der kunne nok være andre steder i landet - måske "tættere på København" eller lignende, hvor man ville færdiggøre sikringsanlægget, så det udnytter sporanlægget optimalt. Også selv om ERTMS er "lige på trapperne", hvad det så trods alt ikke er!:-(


Nu er trafikintensiteten ikke synderlig voldsom på dette sted...... (undskyld hvis det lyder som københavneri eller aarhusianeri).

Også alligevel:
13:20 ankomst fra Skagen
13:24 ankomst fra København H
13:33 afgang mod Skagen
13:35 ankomst fra Hjørring
13:35 afgang mod København H
13:40 ankomst fra depot
13:47 afgang mod Aalborg

Alle skal igennem samme spor. Men mod Aalborg/København er der alligvel god køretid med 5 minutters ophold i Hjørring og 3 minutter i Vrå, så det gør ikke så meget at 13:35 altid bliver forsinket.

Men derudover er jeg enig i at det smarteste er at vente til ERTMS selvom trafikken bliver mindre på stationen til den tid.

--
Mvh Anders


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak