Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Mariager Handest Veteranjernbane har fået tilladelsen (Generelt)

af Montør Larsen, 20/5 2016, 20:25 (2897 dage siden) @ Montør Larsen

Den lader vente på sig, så her er, hvad Mariager Avis skriver.

Grønt lys til veteranbanen - klar til sæsonstart 29. maj

Fredag den 20. maj 2016, 10:52


Med det væsentligste »flueben« på plads på dokumenterne har Mariager-Handest Veteranjernbane nu atter Trafik- og Byggestyrelsens godkendelse af, at banen også fremover må køre veterantog på den gamle jernbane fra Mariager.

De sidste nødvendige tilladelser, herunder den grundlæggende trafiktilladelse landede i mailboxen hos veteranbanen fredag. Dermed er det tilladelses- og sikkerhedsmæssige grundlag for de kommende års veterantogsdrift på plads. Alt er dokumenteret, risikovurderet og godkendt efter nye regler. Papirerne siger det klart:

Togene må køre.

»Vi glæder os meget over, at det overraskende store papirarbejde, der har krævet mange af vore kræfter vinteren igennem, nu er så langt, at signalet fra Trafik- og Byggestyrelsen atter er sat på »kør«, siger driftsbestyrer Per Ankerstjerne.

Så søndag 29. maj er dampen oppe, og veterantoget i Mariager helt efter planerne for sæsonen klar til at køre glade passagerer til Handest og tilbage igen. Toget kører hver søndag frem til begyndelsen af september - og i ferie-højsæsonen fra juli kører veterantoget ikke kun søndag, men tillige hver tirsdag, torsdag og lørdag.

Vinterens papirarbejde, der har medført produktion og revision af et meget stort antal virtuelle A4-sider som ny dokumentation i stedet for den hidtidigt godkendte af alt lige fra drænrør og stationsinstrukser til sporskiftetunger og signalsystemer, har været voldsomt. Men det er foregået i en konstruktiv atmosfære og et godt samarbejde med Trafik- og byggestyrelsen, lyder det fra veteranbanens sikkerhedsafdeling.

Det er i år 50 år siden de første spæde skridt blev taget til veteranbanen mellem Mariager og Handest - og 46 år siden daværende borgmester Ib Frederiksen kunne erklære veteranbanen for officielt indviet i maj 1970. I alle disse år har fokus i den grad været på sikkerheden, at der ikke på Mariagerbanen er sket et eneste driftsuheld med personskade.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Stenlejerne på Sjællands Odde A/S
Stenlejerne på Sjællands Odde A/S

Sjællands Odde består primært af sten og grus, som er ført dertil af skiftende havstrømme. I næsten 100 år blev disse materialer gravet ud, knust, sorteret og fragtet bort, og en 600 mm smalsporsbane med både damp- og diesellok spillede en vigtig rolle i et effektivt transportsystem.

Læs mere


Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak