Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

spoiler på ME 1503 (Generelt)

af Steff, 2/6 2016, 11:36 (2884 dage siden) @ cvk

Afdelingen skal hurtigt og for mindst mulige midler fremkomme med et løsningsforslag, således at man her og nu kan reducere det skadelige indtag af partikler fra udstødningen på toglokomotivet og ind i vognenes klimaanlæg (Treblinka-effekten).

• Dette er en her og nu løsning for at tilsikre de rejsende mod de skadelige partikler om end ikke fuldstændigt så trinvis indenfor de muligheder der er.
• Der er ikke politisk sat midler af til at køb af nyt materiel.
• Der er ikke politisk sat midler af til eventuel leje af andet materiel.
• Der er ikke politisk afsat midler af til eventuelt køb af mindre forurenende motorer.
• Ændringen skal ske indenfor allerede afsatte midler, da der ikke er mere tilrådighed.
• Ændringen skal ske hurtigst muligt a.h.t. de rejsende.
Afdelingen forventes selvfølgeligt, at tage kontakt til relevante udefrakommende samarbejdspartnere eller foresatte myndigheder mv. for rådføring og at deres råd vil afspejle sig i konstruktionen.
Der forventes at Afdelingens forslag vil ændres efterhånden som erfaring indhentes.

Det forventes derimod ikke, at der tages kontakt til ekspertpanelet på www. jernbanen for at få råd, da opgaven er en her og nu løsning, den skal være brugbar, at design ikke behøver at indgå og at tiden skal bruges på bedste vis. Dog skal man nok være klare over, at blive mødt (som sædvanligt) med skepsis og eventuel hån fra ovennævnte ekspertpanels side. Men som alle jo også ved, at det jo billigere at have Afdelingen her end under forsorgen.

--
Steffen Dresler


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Valby Gasværk
Valby Gasværk

Valby Gasværk åbnede i 1907 og fik fra starten leveret kul fra gashavnen i Københavns havn via en 5 km lang jernbane ejet af gasværket. Her er historien om Valby Gasværks jernbane, lokomotiverne og vognene.

Læs mere

Billige jernbane T-shirts

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak