Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

underlig klub lov (Generelt)

af Ole Juhl, Skovby, 15/6 2016, 11:01 (2866 dage siden) @ ClausAmager

Om det er rimeligt/urimeligt, fornuftigt/ufornuftigt skal jeg ikke dømme over, men jeg vil ikke melde mig ind i en forening, der har sådanne vedtægter.
Totalitære foreninger og regimer holder ikke evigt og der vil være mere ævl og kævl, end sjovt fællesskab og hygge i foreningen.

Jeg faldt lige over disse formuleringer, dem "elsker" jeg simpelthen:

Citater fra foreningsvedtægter:

§ 8
Forpligtelser.
A. For klubbens forpligtelser hæfter alene dennes formue, og ingen anden har noget personligt ansvar for klubbens forpligtelser.
B. Forholdet vedrørende klubbens forpligtelser sættes dog ud af kraft, såfremt bestyrelsen eller andre, der tegner klubben, personligt har kautioneret for kassekredit eller lån i bank eller andet pengeinstitut
-
Det er decideret vrøvl, at et best. medlem har kautioneret for et lån gør ikke at foreningen bliver forpligtiget, det er stadigvæk best.medlemmet der er "den"
---
§ 10
Generalforsamling.
A. Generalforsamlingen er klubbens højeste myndighed.

§ 11
Vedtægtsændringer
A. De skal være godkendt af bestyrelsen som værende nogle der gavner foreningens drift og fælles værdier.
-
De to paragraffer modsiger hinanden, §11 mangler desuden enhver form for objektivitet.
Minder mig om denne:
§1 Chefen har altid ret.
§2 Hvis det ikke er tilfældet, så træder §1 straks i funktion..
---
§ 12
Klubbens opløsning
C. Klubbens midler tilfalder ved opløsning, de, tiltag som bestyrelsen finder nødvendige, Materiel tilbageleveres til ejer jf. indgået låne/brugs aftale, eller sælges, enten til skrot, eller hvad bestyrelsen finder bedst.. Eventuelt overskud tillægget klubbens midler, og deles sammen med disse.
-
§ 12 er simpelthen både sjov og svær at forstå.
Tror nok jeg læser: Hvis foreningen opløses tilbageleveres det lånte, resten sælges og evt. overskud fordeles mellem bestyrelsens medlemmer, eller dem som bestyrelsen syntes godt om, og de øvrige tilbageværende medlemmer (hvis der er nogen) får ikke noget.

Det jeg oplever er en flok mennesker der er bange for kup og fjendtlige overtagelser, samt man vil sikre sig at "udenforstående" ikke "ødelægger" foreningen.
Det er egentlig sjov læsning, det er mange år siden jeg har læst sådan et sæt vedtægter :-) ikke siden jeg sammen med legekammerater prøvede at lave "Den hemmelige klub" i 3. eller 4. klasse - hæ, hæ.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Indsend billeder
Assens Sukkerfabrik
Assens Sukkerfabrik

De danske Sukkerfabrikker opførte i 1883-84 Assens Sukkerfabrik, der i over 100 år var en stor og vigtig arbejdsplads i Assens. Læs i denne artikel om fabrikkens historie med fokus på roebanesystemet og de lokomotiver, der befarede det.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak