Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

SPORVOGN!!!!! (Generelt)

af Lars Jensen @, 27/6 2016, 06:41 (2859 dage siden) @ Jan_8800

Jeg undrer mig lidt over den station der hedder "Nye" - hedder den virkelig det?

Ja, den er god nok. Den nye bys navn har "altid" været "Ny Elev", men lige inden beslutningen skulle tages i Byrådet, så havde nogen skiftet bynavnet ud. Da ingen læser det man vedtager strøg det lige i gennem. Tilblivelsen af navnet beskrives således på hjemmesiden:

Inden Nye blev til Nye ligger der er navneprocessen bag startede med Elev og som bekendt sluttede med Nye. I processen blev Elev til Ny Elev, der blev til Nylev, der blev til Ny, der til sidst blev til Nye. Men rigtig mange navne og kombinationer har været i spil. Det var en lang og hård udviklingsproces, også for at undgå beskyttede familienavne, for at finde det rigtige bynavn.

Nye er et tillægsord (adjektiv) i flertalsform. Ny er noget ”som man kan være”. At være ny. Nye er noget, der ikke har eksisteret før eller kun i kort tid. Nye vil over de næste mange årtier løbende vokse og hele tiden forny sig og tage nye former. Arkitektur, natur, teknologi og mennesker i en evig skøn fornyelse.

En anden århus-historie om byen "Nye" er at man ikke må have bil i byen, men skal klare sig med letbane, cykel, delebil og shuttle-bus. Det er forkert, man må gerne have bil; den må dog kun parkeres på en central plads.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak