Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Troldhede Station - med ny energi (Generelt)

af troldhede ⌂, 18/7 2016, 21:37 (2831 dage siden)

Jeg er webmaster og projektleder på Troldhede Lokalarkiv. Arkivet er projektejere på et større renoveringsprojekt af Troldhede Station, som blev indviet i 1881. Og som mange sikkert allerede ved, var Troldhede endestation for TKVJ (Troldhede-banen) samt - især under de to verdenskrige - en vigtig station for transport af mængder af brunkul.

Målet med projektet er at få renoveret stationsbygningen fra 1881 på autentisk vis, så den igen kan fremstå flot som et vartegne for Troldhedes historie. Samtidig har vi en række planer for anvendelsen af bygningen, bl.a. skal Troldhede Lokalarkiv flytte ind tillige med andre aktører.

Aktuelt er vi igang med at rejse midler til projektet. I øjeblikket har vi en ansøgning hos "Underværker" under Realdania. For at blive kvalificeret til behandling skal vi have en bred opbakning til projektet. Dette sker på "Underværkers" hjemmeside, hvor I kan læse om projektet og trykke på "Støt projektet".

Jeg håber at det er noget dette forums brugere vil bakke op om :-)

Link til projektet er:
http://www.undervaerker.dk/projekter/2016/troldhedestationmednyenergi

Link til Troldhede Lokalarkivs hjemmeside, hvor der bl.a. findes flere informationer om projektet (ligesom der også findes mange billeder fra stationen især fra 1940'erne)
http://troldhedearkiv.dk/projekt

På forhånd tak for hjælpen!

Venlig hilsen
John Søndergaard Nielsen
TROLDHEDE LOKALARKIV


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billige jernbane T-shirts

Jernbanebøger

Med tog gennem Europa

Med tog gennem Europa. Pris 180 kr.

Læs mere
ContecRail

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak