Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Banedanmark og Offentlighedsloven - II (Jernbanen i dag)

af Lasse Toylsbjerg-Petersen, 28/7 2016, 17:36 (2822 dage siden) @ Michael Deichmann

Den nuværende form er spild af mine skattekroner - uagtet om Banedanmark er "forpligtet" til det eller ej.

Det er jo op til enhver forvaltning at tage initiativ til at strømline og rationalisere deres arbejdsgange så længe de overholder reglerne.
Så de kan jo bare gå igang.

En strømlining og rationalisering af arbejdsgangene for udlevering af toganmeldelser, som der er søgt aktindsigt i, vil næppe løse det grundliggende behov. Så længe der søges aktindsigt, stilles der også krav til dokumentation af selve behandlingen af aktindsigtsforespørgslen.

Hvis jeg husker rigtigt, så bruger Thomas aktindsigt og offentlighedsloven fordi han vil vide, om der kører nogle spændende tog i hans område, og fordi det tilsyneladende kun er offentlighedsloven, der giver ham mulighed for at tvinge Banedanmark til at udlevere disse oplysninger.

Der er næppe en "repræsentativ" organisation eller person, der har forklaret begge parter, at det oplagte kompromis ville være, at Banedanmark åbnede op for offentlig og ikke- kommerciel adgang til de data om toggangen, der alligevel findes på nettet, og så lod private udvikle programmer, hvor disse data kunne vises. Dette ses som bekendt i flere andre lande, og har det til fælles, at de både løser "nysgerrighedsbehovet" og ikke pålægger infrastrukturforvalteren omkostninger eller ansvar.

/Lasse


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak