Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Tyske ingeniører foreslår anden løsning under Femern Bælt (Generelt)

af ulca, 10/9 2016, 10:53 (2779 dage siden) @ andersj

Men DB har ikke og får ikke nogle togsæt der kan køre til Danmark. ICE4 er et et-system tog til brug i Tyskland, Østrig og Schweiz. DSB's plan er at indkøbe personvogne til EuroCity trafikken. At der skulle komme regionaltog over/under Fehmarn ser jeg som urealistisk da der ikke er et behov. (Hvem skulle have behov for at rejse uden skift mellem Glumsø og Grossenbrode? Nej vel?)

Hvis DB har, og det mener jeg at de har, togsæt som kan køre til Frankrig på de såkaldte LGV-strækninger (Ligne Grand Vitesse: Strækning stor hastighed) hvor TGV også kører og benytter det samme strømsystem som os, kan de køre i Danmark. Godt nok er der så signalsystemet, men det er under gradvis udskiftning.

At der måske ikke umiddelbart er et behov for regionaltog via Fehmarn til/fra Danmark hhv. Tyskland betyder jo ikke at der ikke kan komme et behov sidenhen. Nu f.eks. med hensyn til den integration mellem områderne omkring Fehmarn man gerne vil se, så kan det måske være at nogen flytter fra ét sted i regionen til et andet. Her vil man vel gerne kunne besøge venner og bekendte, og potentielt kan det måske vise sig at nogen vælger at pendle til f.eks. arbejde eller uddannelse.

Argumentet at fordi der ikke er et behov for et givet produkt eller en givet ydelse så kan det ikke sælges. Sat lidt på en spids kan man sige, at for 20 - 25 år havde folk ikke behov for en forbindelse til Internettet, eller for at bruge diverse sociale medier; men den dag i dag er behovet der fordi nogen fik en ide, som man kunne sælge eller give videre.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Hvad er det?
Hvad er det?

Her er en lille samling på 28 jernbanebilleder optaget gennem de seneste 30 år og spørgsmålet er nu, hvad de forestiller? Forhåbentlig kan nogle af Jernbanen.dk´s jernbanekyndige læsere identificere nogle af motiverne.

Læs mere

Jernbanebøger

OHJ 38 - Historien om et lokomotiv

OHJ 38 - Historien om et lokomotiv. Pris 210 kr.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak