Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Avatar

Hvad er vi bange for????? (Generelt)

af gaest, 21/9 2016, 14:46 (2772 dage siden) @ Ole Juhl

Der er store forskelle hvor man kører. Tilbage i 1980'erne kørte jeg på arbejde på en "stor virksomhed på Nordals" med bus. Det var efterfølgerne for Borgmestermaverne, og de havde kun en dør foran.
Skulle man med sådan en bus som ny mand fik man anvist en plads af en af dem der var i bussen. "Den er ledig". Selv om der var mange ledige pldaser. Hvis nogen ikke rettede sig efter det gik der meget kluddder i sagerne senere på ruten.
Det var en bus med slutdestination på bemeldte virksomheds busparkeringsplads. Når vi skulle ud blev døren, bussens ensete dør, åbnet, og dem på forreste sæderække rejste sig og steg ud. Alle andre blev siddende til det var deres tur til at stige ud. På den måde undgik vi tumult, og bussen blev tømt imponerende hurtigt.
Der var livlig snak i bussen, måske mindre om morgenen, men helt sikkert på vejen hjem. På fredage havde "Helligånden" sin guitar med og så var der fælles sang hele vejen hjem.

På bemeldte virksomhed var der stor forskel på timelønede og funktionærer. Funktionærerne mødte en time senere. Vi havde flekstid, og som timelønnet kunne man godt komme rettidgit frem med "Funkenærbussen". I den sagde ingen et ord, og der satte alle sig på gangpladsen, således at kun halvdelen af bussens sædekapacitet kunne bruges. Nogle gange var der folk der stod op af den grund, medmindre chaufføren var en af den slags der tog affære og "tvangsudskrev" de ledige siddepladser til de stående. Alle sad og foregav at læse i nogen papirer, omend loftslyset i den tids busser ikke rakte til læsning.
Når så de der funktionærer skulle ud opstod der rent kaos. Funtionærbussen havde også denne virksomhed som slutdestination. Alle rejste sig samtidigt, stilte sig i gangen og begyndte at rode med deres mapper, lægge papirerne de havde "læst" tilbage, endlig i rette orden, paraply, etc. Det tog rigtigt lang tid at få den bus tømt.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak