Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Dansk ATC og ETCS (Generelt)

af esni, Frederikssund, 27/9 2016, 23:06 (2767 dage siden) @ steenth

Endnu engang tak for disse link

For at supplere lidt. Iflg denne pressemeddelse har Altrom installeret ETCS (med STM) i ÖBB's Taurus flåde - men der er også Taurus som ejes af andre. Derudover skal en Hector's rails Taurus-lokomotiver ifg denne pressemeddelelse være test-lokomotiv med både DK-STM og SE-STM. Hvad status på det projekt er interessant at vide.

Fra link nummer 2:

En testbana byggs i sydvästra Sverige, mellan Laholm och Båstad för att testa signalsystem som ska ingå i Öresundsförbindelsen.

.
.(snip)
.

På testbanan kommer övergången mellan svensk och dansk STM specifikt att testas. De första försöken ska enligt plan starta våren 2015. Tekniskt är det hela relativt enkelt. En bansträcka prepareras med svenska och danska baliser samt Eurobaliser. Ett fordon av typen Siemens Taurus förses med ERTMS-ombordutrustning samt en svensk och dansk STM. Sedan kör man, dokumenterar och utvärderar data.

Er det en rest af den gamle bane over Hallandsåsen?
Og betyder danske baliser så også dankse signaler?
Og er der almindelig trafik på den også?


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Svenska-lok
Det militære sidespor ved Næstved
Det militære sidespor ved Næstved

I slutningen af 1800-tallet spillede jernbanerne en stor rolle i tilfælde af krig - og dem var der mange af i Europa. For at skaffe en hurtig forbindelse mellem Køge-Næstved banen og Slagelse-Næstved banen blev et militært forbindelsesspor anlagt nord for Næstved station.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak