Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Avatar

Thorsager - nu med trinbræt-venlig V-minister (Trafikpolitik)

af Ove Nygaard, 26/10 2016, 14:39 (2732 dage siden) @ re20000

Nåja hvad f... 3 millioner er jo ingen penge.
Men det er da uhyggeligt at man kan regne 3 millioner forkert på et projekt til oprindelig 5 millioner. Det er jo næsten en fordobling... så svært er det vel heller ikke at planlægge et trinbræt?
Mærkeligt at alle disse fejl altid regnes forkert til den billige side...

Nold

Ikke for at forsvare "fordyrelsen", men det fremgår jo af ministerens redegørelse, at der er midler "i overskud" fra andre projekter, som kan stilles til rådighed for Thorsager, så der har altså været projekter, der er blevet billigere i puljen - også nogle er helt faldet væk!

Noget helt andet er - og her skal jeg skyndsomst sige duk og væk:-D - så har jeg "arbejdet på disse kanter", dog syd for Aarhus, med jernbaneanlæg for det daværende Århus Amt, og da var beskeden ganske klar: "Overhold det budgetterede for projektet, eller betal selv". Det var bl. a. beskeden, da den lille privatbane syd for Århus i januar 2002 fik nyt sikringsanlæg, hvor anlægsbudgettet og ibrugtagningstidsplanen blev holdt til punkt og prikke. Det nye sikrings- og fjernstyringsanlæg, som i princippet har fungeret fejlfrit frem til udgangen af uge 34/2016, har desværre ikke kunnet genbruges i Letbaneprojektet, men har måttet vige for normen for trafikstyring af letbaner, og Letbanens overtagelse af trafikstyringen af egne strækninger, sådan forenklet beskrevet.

Konklusion: Det er blevet lidt lettere at være jernbaneinfrastrukturforvalter, og transport- og bygningsministeren giver pæne rammer for at udøve denne opgave, også når "man skrider lidt over budgettet".;-)

Bedste hilsener

Ove af Erritsø


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak