Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Ny S-togs køreplan - Gribskovbanen (Generelt)

af Svend, 1/12 2016, 10:58 (2701 dage siden) @ gaest
redigeret af Svend, 1/12 2016, 11:24

Vil næsten våge en påstand på at det ikke tager 4 minutter at skifte i Hillerød. Vil sige turen kan spadseres på max 2 min., for så langt er der alligevel ikke... Eller hvad?

Mvh. Oliver


Tiderne i køreplanen gælder det tidspunkt hvor toget ophører med, hhv begynder at bevæge sig. Moderne tog skal helst holde og meditere lidt før dørene kan åbnes, samt efter at dørene er blevet lukkede. Så er der ikke så meget tid tilbage.

.
Næsten rigtig .....ved beregning af køretider/udarbejdelse af køreplaner på fjernbanen, hvor togets køreplansmæssige afgangstid er sekundtal 00 eller 30, tillægges der et antal sekunder for teknisk (og egentlig også menneskelig) reaktionstid. Dette tillæg tillægges køretiden frem til næste station. Der er således intet i vejen for at et tog med afgangstid (f eks) 10:00:00 først begynder at bevæge sig 10:00:20, hvis/når materieltypens tekniske reaktionstid er 20 sekunder.
Der gælder næsten de samme regler, når der udarbejdes køreplaner på S-banen.

Både på fjernbanen og på S-banen afrundes ankomsttider (til togets egentlige ankomststation) op til næste hele minuttal. Du kan derfor godt regne med, at der er nogle flere sekunder til rådighed til togskifte i Hillerød, end der oplyses om i rejseplanen, i publikumskøreplanen - og i tjenstekøreplanen med for den sags skyld.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak