Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

lokofører , krav mm (Generelt)

af andersj, Aalborg, 18/12 2016, 23:59 (2678 dage siden) @ Jens Hansen

Nu er lokom0tivføreruddannelse jo i dag en offentlig uddannelse, så ja den koster måske en del, men vel ikke mere end det koster at uddanne andre faggrupper? Hvad koster de 8 mdr. uddannelse, er der nogen her som har konkret viden?

Men I øvrigt, hvis kravet om svendebrev skulle være de, for at sikre at man kan gennemføre en uddannelse, ja så er alle uddannelser vel kompetencegivende.

Og i øvrigt, hvis den siddende regering kommer frem til at man ikke fremover kan tage (få tilskud til) 2 uddannelser, ja så er det vel slut med at rekruttere "svende".

www.ug.dk skriver at den tager 10 måneder.
Så koster den i hvert fald 300.000 kr. bare i elevløn (30.000 kr. pr. måned hos Nordjyske Jernbaner) Lønnen er ofte lidt højere hos DSB end privatbanerne. Uden at vide det så vil jeg formode at den koster over 1 mio. kr. inkl. løn, feriepenge, uddannelse på skole, løn til kørelærer osv.

Uddannelsen er ikke en offentlig uddannelse men foregår på to private uddannelsesinstitutioner i hhv. Tønder og København. Da uddannelsen betales af den enkelte operatør og ikke (direkte) af staten så er der og bliver der ingen begrænsning med optag på den måde.

--
Mvh Anders


Hele emnet:

 RSS Feed af emne



Teglværker i Danmark
Teglværker i Danmark

Her er en oversigt over danske teglværker. Listen indeholder de teglværker, der (så vidt vides) havde jernbanespor enten i form af eget spornet eller sidespor til en anden jernbane. Med tiden vil listen også indeholde de lokomotiver, der tilhørte de enkelte teglværker.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak