Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

DSB har foretaget prækvalifikation i lokomotiv udbud (Generelt)

af LasseG, 16/1 2017, 12:44 (2654 dage siden) @ jmp

Skoda har også et lokomotiv der kan køre 200 km/h. Og hvis de bruger Alstom/Siemens som ETCS/STM leverandør er den del også standard. Og de er måske også billigere alt i alt. Så SKODA har en god chance.

Mvh
M


Det lokomotiv er den største satsning man kan gøre. Så det bør vi efter min (og sikkert alle pendlernes) mening lade andre om at eksperimentere med.


Har du noget fakta til at begrunde "den største satsning" eller er det bare følelser det hele ?

Det er et faktum, at Skoda 109E er en lille serie (22 i drift og 6 på vej). Ifølge diverse tyske tidsskrifter, er der oven i købet knas med at få de 6 til DB Regio færdiggjort/godkendt.

Siemens Vectron har rullet nogle år og har passeret 200 eksemplarer i drift. Bombardier TRAXX AC3 har rullet i det små nogle år og efter DB endelig er kommet i gang med bruge dem, går det stærkt. Der rullede 80 lok ud fra fabrikken i Kassel i fjerde kvartal 2016, heraf 56 i december alene. AC3 runder også 200 eksemplarer i drift i 2017.

Bestemt er det en lille serie, ingen tvivl om det. Men typen har været i drift i nogle år, så der må vel være grundlag for mindre følelses betonede udfald end dem Morten kom med.

De tyske godkendelses processer fra EBA er groteske og Skoda er bestemt ikke de eneste der er blevet forsinket pga. EBA, desværre.
Men fra et Skoda synspunkt ville det da klart være bedre hvis de kunne fremvise at de havde lokomotiverne i drift hos DB.

--
[image]


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak