Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Avatar

DSB har foretaget prækvalifikation i lokomotiv udbud (Generelt)

af mss ⌂, 18/1 2017, 16:29 (2626 dage siden) @ LasseG

Mine indlæg er ikke så følelsesbetonede som du måske opfatter det.

Mht. Skoda 109E, ingen røg uden brand: 109E var forsinket og havde meget bøvl i starten hos CD. De skulle have været leveret 2009, kom i 2010 men blev først afvist af CD da al dokumentation manglede. Derefter begyndte en proces med dokumentation og godkendelse, hvorunder typen kørte på dispensation frem til 2013 hvor den blev endeligt godkendt i Tjekkiet.
Nu kniber det så med at levere varen i Tyskland. EBA er tunge at danse med, men særligt når det drejer sig om en meget anderledes konstruktion end man er vant til. Ordentlig dokumentation er vital, og det slipper man ikke udenom.
Skoda har i årevis forsøgt, men det har været svært for dem at slå igennem på det internationale togmarked. Det er der jo god grund til. Man er kun i læreprocessen med at levere det kvalitets- og dokumentationsmæssige niveau der skal til for at kunne konkurrere på europæisk plan.

Et samarbejde med Bombardier kommer nok heller til at fungere gnidningsfrit, da de to tidligere har været i konflikt, netop omkring 109E!
I 2011 blev en 109E sågar beslaglagt i Østrig pga. deres retslige stridigheder.

Skodaen vil helt rationelt set være et større eksperiment med mange flere ubekendte faktorer end konkurrenternes.
Godkendelserne af Siemens og Bombardier lokomotiverne kan endvidere bruges af andre operatører der vil køre med godsvarianter af samme type (187 og 193 der bygges i hobetal i disse år). Det bliver formentlig heller ikke et større arbejde, særligt med Bombardier-lokomotvierne, da de er baseret på en allerede godkendt type (185.2) og allerede er godkendt i Tyskland.
Her er Skodaen en enlig svale. Den bliver ikke umiddelbart videreudviklet på, selv CD køber for tiden deres nye lokomotiver i Tyskland.

Som bekendt er DSB blevet pålagt ikke at kaste sig ud i flere eksperimenter.
Synes du, helt rationelt set, at Skodaen er en god idé?

--
Mvh MSS
Min fotoside: http://mortenschmidt.piwigo.com/
Over 9000 fotos i over 200 albums


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Indsend billederSvenska-lok
Billige jernbane T-shirts

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak