Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

status på ny godstogsbog om private godsvogne mf (Generelt)

af Steff, 3/2 2017, 21:21 (2632 dage siden) @ Morten Flindt Larsen

Godaften til alle.

Hvis det er denne bog der hentydes til og hvornår den udkommer, så siger en normalt velunderrettet kilde at den er ganske på vej. Trykkeriet har den ihvert tilfælde. Så mon ikke, at den i løbet af kort tid vil være i handlen?

[image]

Og så er det ikke et ”ripoff”, jf. det skrevne i annoncen. Det er bare en fortsættelse af den første bog om DSB godsvogne. Og den praler vel heller ikke af at være den ”komplette” overhovedet. Det hele jo sat lidt på spidsen her.

Og så tror jeg ikke, at der fra ovennævnte udgiver vil udkomme en samlet godsvognsbog, da det jo vides, at der kommer en fuldstændig godsvognsbog om private godsvogne i Danmark, da der jo

”siden 2012 pågået en intens forskning i privatvognenes historie i bl.a. Statens Arkiver, hvor der ligger masser af spændende, hidtil ukendte oplysninger om både vognene og vognejerne, som hidtil ikke har været offentliggjort. Det skulle gerne blive til nogle bøger, lige så grundige som MM-serien, som er gennemforsket til bunds så at sige”.

Og det ville da være synd at hindre denne udgivelse med en ”halvdoven udgivelse”, ikke sandt?

Til gengæld kan vi læsere jo så for første gang vente en professionelt forsket godsvognsbog med både en indholdsfortegnelse, formål, anvendelse af kilder og eventuelle problemer med disse samt om målet er nået. Og selvfølgelig med et stort og fyldigt noteværk.
Ellers er det jo bare en monografi som alle de andre ”dovne” udgivne bøger om vognmateriellet, ikke sandt;-) ?

Med venlig hilsen

Steffen Dresler

--
Steffen Dresler


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Renovering af DSB MR-tog i Tyskland 1995-98
Renovering af DSB MR-tog i Tyskland 1995-98

I perioden 1995-98 blev DSB´s MR-tog renoveret af Partner für Fahrzeug-Ausstattung (PFA) beliggende i Weiden i det nordøstlige Bayern i Tyskland. Værkmester i DSB Hans Werner Hansen fortæller her historien om sine to år i Bayern.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak