Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

status på ny godstogsbog om private godsvogne mf (Generelt)

af Morten Flindt Larsen, 5/2 2017, 14:00 (2636 dage siden) @ gamle ole2

hvis jeg lige må stillet et dumt spøtgsmål.
Den anden bog-Morten- der refereres til, er det den godsvognsbog som spøger hos Banebøger, eller er det en helt 3.?

Hej Ole,

Det er bestemt ikke et dumt spørgsmål. Jeg tror, at den godsvognsbog, som du tænker på, er bogen om de almindelige godsvogne, som forventes at være på niveau med personvognsbogen, der kom for nogle år siden.

Privatvognsbogen/bøgerne, som muligvis udkommer på Banebøger, der støtter projektet, "spøger" sådan set ikke. Indsamlingen af oplysningerne i Maskinafdelings arkiv i Rigsarkivet har pågået siden 2012 og forventes afsluttet i løbet sommeren. Derpå vil materialet blive struktureret og bearbejdet. Forfatteren har haft til hensigt skrive en så fyldig bog om de danske privatvogne og deres brug og historie, som overhovedet muligt, og han har stået på hoved i arkiverne, så der er ikke bare tale om en illustreret driftsmaterielfortegnelse. Der kommer også oplysninger med om de privatvogne med, som ikke nåede at blive optaget i DRM, f.eks. benzintankvognene fra Maxoni Benzin Co. og Brødrene Ranfelt, gastankvognene fra Dalsø Gas, Esso Gas og Singers Gas i Århus, og meget andet. En betydelig del af privatvognene ikke mindst tankvognene var lejede vogne, ikke ejet af firmaerne. For stort set dem alle er der oplysninger om, hvorfra de kom og hvortil de gik, når lejemålene ophørte, samt om de udenlandske vognnumre ved til- og afgang (i det omfang de havde sådanne). Hele privatvognshistorien ligger der, lige til at samle op - det forudsætter blot, at man er flittig og bruger den fornødne tid på det.

Med venlig hilsen
M:-)orten


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Rangerlokomotiv litra ML
Rangerlokomotiv litra ML

I Jernbanebladet 1967 nr. 3 har vi fundet denne artikel om en ener på de danske skinner: rangerlokomotivet DSB ML 6, der blev bygget i foråret 1945 på Derby Works, som var de Britiske Statsbaners værksteder for det centrale distrikt.

Læs mere
Svenska-lok

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak