Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Ombygning af Hillerød station (Trafikpolitik)

af Svend, 12/2 2017, 07:49 (2624 dage siden) @ Michael Deichmann
redigeret af Svend, 12/2 2017, 08:00

Desuden bliver der afsat 155 millioner kroner til at støtte vendespor ved Carlsberg Station, som er en forudsætning for 10 minutters drift på Frederikssundbanen.

Derudover skal Herlev station flyttes, så der opnås et optimalt samspil med den kommende letbane, og en ombygning af stationen i Hillerød.


Den samlet ramme er kun på de 155 mio. kroner. Samlet er projekterne dyre end det. Hvordan de får det igennem er et stor spørgsmål.

Denne forudsætning er at læse i aftalen:

"Flere af disse projekter forudsætter også lokal eller regional medfinansiering. Forligspartierne vil derfor i løbet af 2017 tage endelig stilling til den specifikke udmøntning af puljen i forhold til de tre projekter."


Mht. ombygningen af Hillerød station mener jeg at den lokale/regionale financiering er på plads for her ventede man netop på statens bidrag.
Så her er der vel fløjtet afgang?

.
I følge regionsformand Sophie Hæstorp Andersen vil en ombygning af Hillerød station beløbe sig til 182 mio kr, hvor regionen er villig til at bidrage med halvdelen.

I lørdagsudgaven af Frederiksborg Amtsavis skriver hun i et indlæg under overskriften
Der er brug for at bygge Hillerød station om:
"Da Folketingets Transportudvalg i januar var på besøg på Hillerød Station, kunne de efterfølgende tage derfra med en klar anbefaling: Vi skal sammen prioritere en ombygning af Hillerød Station"


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak