Transversalstation (Generelt)

af Morten Flindt Larsen, torsdag 16. februar, 2017, 18:04 (520 dage siden) @ steenth

Viby Sjælland er vel også en transversalstation med perroner. Og der flere den slags stationer på S-tog. som fx Vallensbæk.


Ja, det har du ganske ret i, Steen, der er transversaler på Viby Sjælland, men så er der jo et utal af steder, der falder ind under begrebet. Jeg mener, at man historisk primært har brugt betegnelsen 'transversalstation' om rent driftstekniske stationer, med det formål klart at adskille dem fra de øvrige stationer (med persontrafik, men ikke sidespor), men det kan godt være, at jeg tager fejl.


Viby Sjælland fik transversaler sammen med Kværkeby, Fjenneslev og Forlev - jeg kan ikke se forskellen imellem dem andet end at Viby Sjælland havde perroner i forvejen.

Det har du ret i. Jeg kan også kun se forskellen, hvis jeg definerer ud fea, om der er perroner eller ej. Efterhånden er de fleste sidespor ved at være væk på mabge stationer, så 'transcersalstation' er mere en regel end en undtagelse. Nen alligevel siger man station. Hvem bruger betegnelsen 'transversalstation' i dagligdagen? Bruges den under trafikafviklingen? I TIB? Af anlægsingeniører?

/M


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Kommentarer, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.
Mail til Jernbanen.dk


Copyright © 2018 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen