Transversalstation (Generelt)

af Morten Flindt Larsen, søndag 19. februar, 2017, 22:49 (577 dage siden) @ Niels-Erik Hansen

Kværkeby havde også sidespor (B-spor) til for ca 5 år siden. - Sikringsteknisk blev det først fjernet både der og i Viby Sjælland for mellem to og tre år siden.

Skodsborg station er i den sammenhæng også en transversalstation og blev etableret i nogenlunde samme tidsrum som Viby Sjælland, Kværkeby, Fjenneslev og Forlev. - Jeg har ingen viden om, om der på noget tidspunkt har været B-spor i Skodsborg. - Jeg mener, at både Fjenneslev og Forlev i det mindste på papiret blev "forberedt" til anlæg af et B-spor, men det er aldrig blevet til noget. Frederikslund er forblevet som den VM-station, den "altid har været".

Sjovt nok, så blev Kværkeby, Fjenneslev og Forlev i sin tid (svjh. 1887) anlagt på den dengang enkeltsporede Korsørbane som såkaldte krydsningsstationer uden publikumsekspedition. Formålet med dem var at forbedre trafikafviklingen, altså det samme formål som transversalstationerne - ligeledes uden publikumsekspedition - har i dag. Transversalstationer kan vel dermed kaldes for en slags krydsningsstation på dobbeltsporet strækning.

Med vanlig venlig hilsen
M☺rten


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Kommentarer, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.
Mail til Jernbanen.dk


Copyright © 2018 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen