Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Et gættebillede - gættet (Generelt)

af Niels, Aarhus, 21/2 2017, 23:56 (2618 dage siden) @ Ironmonger

Hej Ironmonger og Leif

Jeps, Costa Rica er helt og aldeles korrekt:-)

Vi er på Estacion de Ferrocarril al Atlántico i hovedstaden San Jose, hvorfra der er forbindelse til Heredia nord for San Jose.
Jernbanedriften i Costa Rica har været genstand for mange besværligheder - jordskælv, financielle problemer og meget mere, men i øjeblikket er der flere lokallinjer omkring San Jose, som er i fremgang.
Nettet ejes og drives en selvejende statslig organisation - Encofer - og der arbejdes på at sætte flere af de uvirksomme linjer i drift igen.
Landet er helt bestemt et besøg værd, selvom jernbanedriften ikke er overvældende.
Costa Rica har i modsætning til mange af de andre lande i regionen været et stabilt demokrati siden 1949, hvor man efter en kort borgerkrig afskaffede militæret og besluttede at bruge pengene på uddannelse og sundhedsvæsenet i stedet for. Man kan færdes i landet uden hele tiden at skulle være bekymret sin sikkerhed og der er en helt fantastisk natur - op imod 25% af landets areal er udlagt som reservater eller naturparker, og hvis man vil opleve bounty strande, ja, så er det bare med at bestille billetten med det samme - der er nok af dem både på den caribiske side og i særdeleshed ud til Stillehavet
Man møder overalt venlige og imødekommende chicos og chicas, og selvom prisniveauet er stigende, så er det stadig muligt at rejse rundt til fornuftige priser.
Nå, det skal ikke udvikle sig til et turistfremstød for Costa Rica, men under alle omstændigheder tak for gætterierne.

Vh. Niels H.

--
Niels


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak