Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Deutsche Bahn sender nye IC vogne og lokomotiver i udbud (Generelt)

af Svend, 2/3 2017, 22:38 (2610 dage siden) @ andersj
redigeret af Svend, 2/3 2017, 22:56

Der er tale om en rammeaftale og der skal leveres 20 komplette tog pr. år fra 2021. Et komplet tog skal bestå af et lokomotiv og vogne med en kapacitet på mindst 485 siddepladser.

Link til udbuddet: http://ted.europa.eu/udl?uri=TED:NOTICE:79173-2017:TEXT:DE:HTML

For DSB er det interessant da optionen på 12 tostrøms lokomotiver til kørsel København-Padborg-Hamburg og når Fehmarnforbindelsen åbner København-Rødby-Hamburg kræver anskaffelse af nye togvogne. Her vil det være meget relevant at leje eller eje et antal af disse nye vogne. Leje fordi vedligeholdesen så kan foregå sammen med den øvrige flåde hos Deutsche Bahn.

.
Der står stadig ikke skrevet nogen steder, at DSB skal står for kørslen til Hamburg - hverken via Fehmarn eller Padborg.


Der står heller ingen steder at DSB skal udføre noget som helst kørsel fra 2025, men derfor er indkøbsprocessen af nye tog til indsættelse i landsdelstrafikken fra 2024 jo allerede i fuld gang. Der kan selvfølgelig nå at ske mange ting inden 2025 hvad udbud af jernbanedrift angår, men når man ser på fjerntogsmateriel så er der ikke ret lang tid til 2025 og et evt. udbud kan jo blot indeholde overdragelse af materiel.

.
Det ville da være fantastisk, hvis DSB lod sig inspirere af DB. Jeg tror bare at de går andre veje og anskaffer standard (et-strøms-)materiel i form af togsæt, som kan anvendes til kørsel til såvel Kalundborg som Aalborg. DB har helt andre planer .... og transportopgaver.


Sådan som planerne er nu er det:
-Et-system togsæt til landsdelstrafikken (indkøbsprocessen er igang)
-Et-system ellokomotiver + dobbeltdækkere til regionaltogstrafikken på Sjælland (udbud er igang + option på yderligere lokomotiver, hvilket vil kræve yderligere dobbeltdækkere)
-To-system ellokomotiver + vogne til København-Hamburg. (option til regionaltogs lokomotiverne)

Alle dieselstrækninger i Danmark bliver jo udbudt, så DSB bliver ren el-drift.

.
Så får vi måske Railjet-materiel at se - i DSB liberi :-) det bliver flot, se også her og her


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak