Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Information ved ændringer, og togpersonalets ligegyldighed (Generelt)

af Jones, 7/3 2017, 11:28 (2601 dage siden)

I går aftes befandt jeg mig på perronen ved spor 5-6 på Københavns Hovedbanegård. I spor 6 holdt et tog og ventede på at blive bortrangeret, mens der var annonceret en afgang fra samme spor til lufthavnen få minutter senere. Netop som toget i spor 6 begyndte at trille bort, kørte der et tog ind i spor 4 med teksten "CPH Lufthavn" på displayene over dørene. Monitorne ved spor 6 viste imidlertid stadig at toget skulle afgå derfra, så jeg vidste ikke om der var tale om en sporændring som informationssystemet havde "overset", eller et tog med forkert påskrift.

Jeg henvendte mig derfor til to herrer på perronen, som var iklædt jakker med påskriften "Öresundståg", og påpegede at toget i spor 4 lignede dét til lufthavnen, men at skærmene i spor 6 stadig annoncerede afgangen dér. De svarede uden tøven at toget i spor 4 var dét til lufthavnen. Så pegede jeg ned af perronen mod den store mængde passagerer, der tydeligvis skulle til lufthavnen, og sagde "Det tror jeg ikke alle de mennesker dér har opdaget". Den ene af de to herrer kastede et blik ned mod menneskemængden, smilede til mig og sagde "Næ, det har de vist ikke" - hvorefter de fortsatte deres samtale med hinanden.

Havde jeg været mindre træt og i et mere udadvendt humør, havde jeg nok selv piftet og råbt op for at gøre folk opmærksom på sporændringen. Men i stedet stod jeg blot og så på, hvordan toget til lufthavnen afgik fra spor 4 to minutter senere, mens det stadig var annonceret på monitorne i spor 6, hvor en masse passagerer stod og ventede forgæves på det. (Afgangen forsvandt i øvrigt fra monitorne ved spor 6 øjeblikket efter det var afgået fra spor 4.)

Én ting er, at automatikken glipper. Men at en ansat hos DSB (...eller SJ eller hvem end der kører Øresundstogene på den anden side af broen) vælger blot at stå og se til, i stedet for gøre passagerne opmærksom på situationen, så de kunne bevæge sig over til den anden perron og nå deres tog... ja, jeg ved ikke hvad jeg skal sige.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak