Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Fremtiden for jernbanen på Lolland og Falster (Trafikpolitik)

af Anders Madsen, 16/3 2017, 13:41 (2570 dage siden) @ Michael Deichmann

I f t BaneDanmark er Gedserbanen færdig. Nu skal veteranbaner i Danmark eller i det mindste øst for Storebælt se at finde ud af at gå sammen med foreningen i Gedser om at overtage ansvaret for den strækning, så dt kan køres Veterantog fra Nykøbing Falster og til Gedser.
Det bliver sværere og sværere at køre på de lange skinner og selv nogle af privatbanerne bliver toggangen så hyppig at der ikke bliver plads der heller.
På Falster har man en pæn lang strækning hvor man vil kunne køre nogle ordentlige ture.


Og så har banen oveni købet sikringsanlæg, der virker og er godt på vej til at blive historiske. Eller??

Netop. :-)

Spørgsmålet om signal- og sikringsanlæg er forhold, der kan behandles i den detaljerede planlægning videre frem hen mod evt. kørsel på banen.
Lige nu handler det om den overordnet planlovgivning i Guldborgsund Kommune. Her ser jeg et problem i, at kommuneplanen ikke rummer fremadrettede retningslinjer for jernbaneområdet. Kommuneplanen har kun en redegørelse over eksisterende forhold.
Vil kommunen sikre bedre forhold for veterantogsdrift således, at Gedserbanen derved kan tiltrække mere turisme til kommunen?
Er det kommunens langsigtet strategi at få cykelturisme på jernbanen med forbindelse til færgerne i Gedser, hvilket vil ligge på samme turistmæssige linje som den nuværende veterantogsdrift på strækningen? (den internationale cykelrute København – Berlin (over Gedser/Rostock) er i vækst)
Eller skal der arbejdes på at genskabe jernbanedriften og give mulighed for passagerudveksling for operatører der måtte ønske at betjene Gedserbanen i fremtiden.

Jeg kan godt fornemme på debatten, at det er utopi at tro på ovenstående. Men for at komme tilbage til hovedsagen er det de store linjer, der er til debat nu. Grundlæggende kan det undre, at Guldborgsund Kommune ikke aktivt arbejder for at få endags- og weekendturister til Nykøbing via banen.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak