Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Tønder-Tinglev sendes i høring (Jernbanen i dag)

af ThomasTT, 18/3 2017, 11:58 (2568 dage siden) @ Ole Juhl

Fed ide.
Når de så har regnet og diskuteret et par år, og er kommet frem til samme resultat som alle andre, så kommer der en dejlig cykelsti mellem Tønder og Tinglev.

Det er fuldstændig ligegyldigt med en fin og flot nyrenoveret jernbane, hvis der ikke er kunder, passagerer og gods.
Det er ikke politikerne der lukker jernbaner, det er de kunder der fravælger jernbanen.

At vi som jernbaneelskere gerne så landet plasteret til med skinner og spor er desværre ikke nok, vi vil kun tage billeder og i ny og næ købe den billigste bilet til turen.

Der skal altså være et kunde/forretningsgrundlag for en jernbanen kan eksistere.
Ja, så får vi flere biler og lastbiler på vejene, det er sandt - men hvem er det der sidder i bilerne, busserne og sender gods med lastbil, det er de kunder der mangler ved jernbanen og har fravalgt jernbanen.

Tro mig, var der kunder og dermed økonomi, så var der også udbydere - sådan virker det i vores markedsøkonomiskesamfund.

Mvh Ole

Sikke noget sludder. Hverken jernbaner eller veje eksisterer på markedsøkonomiske vilkår. Det gør de ingen steder, eftersom det ikke kan lade sig gøre. Du kan ikke gå ud og købe brug af vej, som du køber en pose æbler. Det er investeringer, der servicerer markedsøkonomien og samfundet generelt. Deres eksistensberettigelse afhænger af så mange forskellige faktorer, at der slet ikke kan produceres noget firkantet svar på dette.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Tagcloud

nattog liggevogne sovevogne spisevogne barvogne postvogne rejsegodsvogne styrevogne dobbeltdækkervogne remise maskindepot station banegård hovedbanegården IC2 IC3 IC4 godstog persontog materieltog arbejdstog Nærumgrisen veteranbaner jernbanefotos jernbanebilleder Movia rangerlokomotiv havnebane industrispor skinnebusser Øresundstog intercity intercitytog intercitylyn tog DSB Arriva Lokaltog

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak