Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Oplysninger om sidespor savnes.

af John Schmidt, 13/3 2011, 08:06 (4791 dage siden)

;-) Hej til alle.

Jeg bor i Slagelse på 8 år nu, og har i den tid jeg har boet her "botaniseret lidt" på det jernbanemæssige område.

Men men men... Der er nogle brikker i puslespillet, som jeg ikke kan få til at passe.

Her i Slagelse lå den tidligere sprit fabrik DDSF ude på Valbyvej. Bygningerne ligger der stadigvæk, og bruges flittigt idag af Hotel og Restaurant Skolen.

Men dengang det var spritfabrik, var der sidespor som udgik nede fra Slagelse station. Man kan lige efter Slagelse station stadigvæk se tydelige rester af dæmningen som banen løb på. Sporet krydsede vejen Nordre Ringgade, og det er her jeg "taber tråden". Det er ikke muligt idag at finde det videre forløb over til fabrikken. Alle spor er udslettet. Jeg har fra min svoger fået af vide at selve sporerne på fabrikken først blev fjernet flere år efter at selve forbindelsen til stationen var blevet sløjfet.

Så er det jeg igennem forummet her vil prøve at se om jeg kan få kastet mere lys for sagen.
Er der nogle der har sporplan, som viser hele strækningsforløbet, og hvor sporskifterne lå på fabrikken osv. ???, og måske der er nogle der har billeder af overkørslen på Nordre Ringgade og ikke mindst fra sprit fabrikken ...???????:-)

Isåfald vil jeg blive enormt glad.

Mange hilsner og god søndag til alle.
John.;-)


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Sukkerkogeriet Odense
Sukkerkogeriet Odense

Sukkerkogeriet Odense åbnede i december 1873 som en af de første sukkerfabrikker i Danmark. Sydfynske Jernbaneselskab forestod i starten driften på fabrikken indtil man selv begyndte at indkøbe brugte lokomotiver. Her er historien om Odense Sukkerfabrik.

Læs mere
Indsend billeder

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak