Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Avatar

Noget om IT - måske lidt OT (Generelt)

af Thomas Boberg Nielsen ⌂, Spor 44, Godsbanen, Aalborg, 12/4 2017, 22:21 (2564 dage siden)
redigeret af Thomas Boberg Nielsen, 12/4 2017, 22:33

Jeg vil gerne delagtiggøre jer i et ("lille") problem, som måske også andre er stødt ind i eller vil støde ind i.

Det drejer sig om Dropbox.

Som nogle af jer måske vil vide, har jeg en række nørd-hjemmesider (se links nedenfor). De er alle sammen etableret i Google og er i princippet gratis. De tekster, I kan læse på siderne, ligger i Google, men de billeder, I kan se, ligger ikke på Google, men er alle links til billeder, der ligger i Dropbox.

På samme måde er de allerfleste af de billeder, jeg viser her i forum - og på det andet forum - alle links til billeder, som reelt ligger i Dropbox.

Dropbox har meddelt, at den måde at linke på, som jeg anvender, "går død" pr. 1. september 2017. Og det er ikke noget, man kan betale sig fra hos Dropbox. "Ske vil ske".

Jeg har været ude i forskellige overvejelser, om jeg skulle etablere egen webserver. Alle IT-kyndige fraråder mig det.

Jeg har haft mit problem "i udbud" ved tre forskellige IT-firmaer. Det ene firma svarede aldrig. Det andet firma ville forsøge at sælge mig et webhotel. Det tredje firma var yderst seriøst, men kunne ikke finde en løsning.

Sidstnævnte firma bragte dog en mulig løsning på bane: Jeg lader siderne ligge på Google. Men i stedet for at linke til filer placeret i Dropbox, flytter jeg filerne til Google drev og linker hertil i stedet.

Nævnte firma brugte tid på at undersøge, om man kunne lave et "script", der løb mine eksisterende hjemmesider igennem og rettede de gamle links, der pegede på Dropbox-biblioteker og -filer, til at lade links pege på Google drev biblioteker og -filer. Men et sådan script kunne ikke "opfindes".

Jeg er nu kommet frem til, at jeg så må ændre links side for side. Det gøres ved at åbne html-koden for hver enkelt (under)side og ved hjælp af "find-og-erstat" rette links.

Inden jeg kaster mig over opgaven, der er ret omfangsrig, hører jeg gerne jeres input.

Med venlig hilsen

Thomas Boberg Nielsen
På vej med en bog i 2019 om 150 år for Støvring station - og strækningen Randers-Aalborg

PS: De 5.275 indlæg, som jeg i årenes løb har produceret til dette forum og det andet forum, vil i et vist omfang være værdiløse efter 1. september 2017 - hvilket primært gælder de indlæg, der indeholder billede-links. Skal disse links fortsat være virksomme, vil det kræve, at Tommy gennemtrawler den samlede html-programmering af de to fora, og det er nok ikke muligt.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak