Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Avatar

Status på elektrificering til Esbjerg (Generelt)

af kenkari ⌂, Roskilde, 21/4 2017, 14:11 (2560 dage siden) @ Jens V

Hvornår er det lige den elektriske strækning indvies? Og bliver der nogen form for arrangement?


Klip fra Banedanmark-nyhed i dag, den 21.04.2017:

Elektrificeringsprogrammet overleverer i dag den første strækning, de 57 kilometer mellem Esbjerg og Lunderskov, til Teknik. Ved frokosttid bliver papirerne underskrevet, og dermed har Elektrificeringsprogrammet og Banedanmark nået en stor milepæl.
[...]
DSB planlægger først at køre el-tog på strækningen efter august. Frem mod den 1. august gør vi strækningen helt klar og får elektrificeret de sidste få sidespor på Esbjerg Station og sporene ned til Esbjerg Havn. I august afholdes en større fejring af, at der nu kan køre eltog på strækningen, i samarbejde med DSB.

"Der skal derfor også lyde en kæmpe tak til alle involverede fra Aarsleff/Siemens, DSB og Banedanmark, som har bidraget til, at denne milepæl nu er nået. Det er fedt, når vi arbejder sammen – og når vores fælles mål," siger Klaus Bergman.

Tak for svar. Har du linket til den nyhed?

--
Venlig hilsen
Kenny Kariyawasam
Facebook-side: https://www.facebook.com/kenkarifilm
Youtube-kanal: https://www.youtube.com/kennysfilm


Hele emnet:

 RSS Feed af emne


Østre Gasværk
Østre Gasværk

I jernbanekredse er Østre Gasværk mest kendt for sin unikke jernbane og de 3 små engelske sadeltanklokomotiver, der i over 70 år skubbede kulvogne op til de store retortovne. Her er historien om Østre Gasværk med fokus på værkets interne jernbane og det rullende materiel.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak