Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Padborg den 27. april 2017 (25 billeder) (Generelt)

af Niels Bak, 1/5 2017, 18:44 (2550 dage siden) @ kme

Transittrafikken gennem Danmark har det glimrende og er meget større end den var før i tiden. Også kombiterminalen i Padborg har oplevet rigtig fin vækst efter den blev genåbnet.

Det der stort set er forsvundet er den indenlandske trafik, de lokale godspladser, virksomheds- og havnespor.

Og Esbjerg - tja, det er det her årtis forspildte mulighed. I iver efter at vise at man politisk gør noget for jernbanegodset har man bygget en terminal her, der står brugsklar. Men man var ikke villig til at betale det, som det kostede for at få en terminal med en adgang, som er praktisk operationabel. I stedet har man fået en fin ny terminal, hvor togene skal deles i to og der skal vendes retning undervejs for at komme til den. Og det er der sjovt nok ingen operatører, der kan se en forretning i.

Og med den hvide elefant er der formentlig ingen, som vil investere noget som helt i jernbanegods i Esbjerg i en overskuelig fremtid...


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Brammingeulykken
Brammingeulykken

Den 26. juli 1913 skete en af de værste jernbaneulykker i Danmarks historie, da Tog 1029 - også kendt under navnet ´Emigranten´ - afsporedes umiddelbart vest for Bramminge station. Ved ulykken omkom 15 personer, ligesom mange blev hårdt såret. Her er hele historien.

Læs mere
Svenska-lok

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak