Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Avatar

Middelhavet rundt 2017 - prolog - Valencia Aeroport-Valencia (Jernbanen i dag)

af Thomas Boberg Nielsen ⌂, Spor 44, Godsbanen, Aalborg, 11/7 2017, 16:59 (2480 dage siden) @ Thomas Boberg Nielsen

[image]Klik på billedet for højere opløsning.


Lidt forbrugeroplysning: Jeg havde ikke hjemmefra haft tid til at undersøge, hvordan man kunne komme fra lufthavnen i Valencia og ind til centrum. Men der er faktisk en Metro. Lufthavnen er ende- og udgangsstation for linjerne 3 og 5, der har samme standsningsmønster mellem lufthavn og centrum. Stationen ligger i kælderen, hvor der er billetkontor og tre billetautomater og lange køer alle fire salgssteder.

I hvert fald to af automaterne "taler" engelsk og modtager såvel MasterCard som VISA. Billet til to voksne kostede 8,80 € og gælder til zone ABCD, hvilket dækker turen til centrum - og mere til.

Billetautomaten udstedte én billet gyldig for to personer, hvilket betyder, at man skal gå tæt sammen, når man passerer ind og ud gennem adgangsmaskinerne og bagerste passager skal være hurtig med.

Jeg noterede mig ikke køretiden, men mon ikke det tog ca 20-30 minutter til centrum med 12 stop undervejs.

Nedenfor et sideskud af metrotoget, lige efter at vi var steget ud på stationen Alameda og nederst et bagskud af toget, efter at det havde sat i gang - derfor det uskarpe frontparti; men det viser da togets form.

Med venlig hilsen

Thomas Boberg Nielsen

[image]

[image]Metrotog på Alameda station i Valencia tirsdag 11. juli 2017. Fotograf: Thomas Boberg Nielsen.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak