Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Avatar

Middelhavet rundt 2017 - Barcelona (Jernbanen i dag)

af Thomas Boberg Nielsen ⌂, Spor 44, Godsbanen, Aalborg, 15/7 2017, 10:18 (2470 dage siden) @ Thomas Boberg Nielsen

Barcelona har også flere forskellige banegårde. Ved ankomst til Barcelona skulle vi af ved banegården Barcelona Sants. Det var svært at høre i togets højttalere, om der blev sagt Barcelona Sants, så da vi steg ud af toget og stod på perronen, var vi faktisk i tvivl, om vi befandt os på Barcelona Sants. Der var underligt nok ingen stationsskilte, der kunne fortælle os, hvor vi befandt os.

Helt underligt blev det, da vi kiggede på det elektroniske destinationskilt, der hang ved det spor, som vores tog holdt ved - der stod Barcelona Sants! Som nordeuropæer kunne jeg kun opfatte det således, at vi var kommet til at stige for tidligt af vores tog, og at vi nu befandt os på en station før Barcelona Sants og at vi hellere måtte se at stige ind i toget igen.

Togføreren/togbetjenten kunne dog adspurgt fortælle os, at vi faktisk befandt os på Barcelona Sants.

-----

Ved afrejse fra Barcelona Sants skulle vi gennem en sikkerhedskontrol, for at komme frem til venteområdet. Vi havde ikke fået morgenmad og vi vidste ikke, om der kunne købes morgenmad efter at vi var kommet gennem sikkerhedskontrollen. Heldigvis var vi i god tid, så vi spiste morgenmad på den "usikre" side af sikkerhedskontrollen. Til kommende rejsende kan oplyses, at der faktisk kan købes morgenmad på den "sikre" side af sikkerhedskontrollen.

På Barcelona Sants kan man i øvrigt opleve det underlige fænomen, at togene på den elektroniske afgangsoversigtstavle ikke er opstillet efter afgangstid men i alfabetisk rækkefølge og uden angivelse af tognumre. Så det var svært at finde vores tog, for vi kendte faktisk ikke dets endedestination, kun at vi skulle af i Nimes.

Foto nedenfor: Banegården Barcelona Sants lørdag 15. juli 2017. Fotograf: Thomas Boberg Nielsen.

Med venlig hilsen

Thomas Boberg Nielsen

[image]


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak