Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

EUs fjerde jernbanepakke - markedsdelen (Generelt)

af ThomasTT, 18/7 2017, 16:45 (2471 dage siden) @ andersj


Det hænger ikke helt sammen med det politikerne siger, at der skal været mere gang i udkantsdanmark og flytte statslige arbejdspladser. Hvad er det lige man gør nu, flytter DSB arbejdsplader eller nedlægger dem i stedet for. Er det ikke også statslige arbejdspladser, vi mister de direkte tog til København.


Øhh, der skal altså stadig være lokomotivfører til at køre togene uanset hvilket selskab der står for driften. Togførerene er for længst forsvundet i DSB's tog i Midtjylland.


Store byer som Thisted, Struer, Holstebro, Herning, Skive og Viborg mister direkte togforbindelser til København.


Ja, det er pga. elektrificering af hovedstrækningerne og indkøb af elektriske fjerntog. Alternativet er at man skal bumle i et Lint togsæt hele vejen fra Thisted til København eller smække køreledninger op til Thisted (hvilket er dybt økonomisk uansvarligt)

Kunne man ikke køre direkte til københavn fra struer/holstebro over herning-silkeborg-aarhus? Hvis togfondens projekter gennemføres vil det være enten en minimal eller slet ingen omvej til kbh og samtidig får man direkte forbindelser til Aarhus, endda med højere hyppighed.

Aarhus-galten-silkeborg-ikast-herning-holstebro-struer burde kunne bære en elektrificering.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak