Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Fremtidens togtrafik i Nordjylland (Generelt)

af Thomas Rasmussen, Nordjylland, 21/7 2017, 00:22 (2465 dage siden) @ Karl Høst

Søndag den 6. august - dagen hvor NJ overtager det meste af driften på Aalborg Nærbane og Vendsysselbanen - nærmer sig med hastige skridt.

Nordjyllands Trafikselskab (NT) og Nordjyske Jernbaner (NJ) har længe reklameret med overtagelsen, men på et meget overordnet plan. Nogle detaljer henstår stadig i det uvisse (måske nogen på forum har kvalificerede bud), mens andre så småt er faldet på plads.

Betjening og køreplan
Køreplanen er lagt på Rejseplanen og fås også i pdf. Betjeningsomfanget øges betragteligt. Jeg har ikke nogen steder kunnet læse noget om hvordan Lint og Desiro skal køres sammen? Bliver det helt tilfældigt, eller? Ifølge DR vil der året ud blive seks eller flere weekender med sporspærringer på dele af NJ's net. NJ "forhandler" med BaneDanmark om at få omlagt nogle af spærringer til aftenspærringer.

Cykelmedtagning
NJ's hjemmeside er ikke opdateret, men NT's er. Det er gratis at medtage cykler i NJ's tog hvis man rejser på periodekort eller rejsekort. På strækningen Frederikshavn-Skørping kan man for 13 kroner reservere plads online på pladsibussen.dk - pladsbilletten er samtidig en cykelbillet, og pladsreservation er obligatorisk hverdage i tidsrummene 6-9 og 14-17. DSB's regler for cykelmedtagning gælder uændret i DSB's tog.

Diverse produkter
DSB kommer ikke til at udstede orange- og klapsædebilletter til NJ's tog. DSB's familie- og minigrupper er heller ikke gyldige til NJ's tog. DSB kører fremover kun børneguide til og fra Aalborg. Gyldighed af fx Interrail er ikke nævnt på DSB's side om overtagelsen. Er der mon nogen der ved noget om dette?

Rejsetidsgarantier
Ifølge DSB's side om overtagelsen fortsætter DSB's pendlerrejsetidsgaranti uændret - nu blot med NJ's tog indregnet i kompensationsprocenten. DSB’s basisrejsetidsgaranti fortsætter ”uændret, men er NJ-tog årsag til forsinkelsen, skal du søge kompensation hos NT Rejsetidsgaranti”. Jeg er ikke sikker på hvad der menes med det – hvor og hvordan er man dækket hvis korrespondancer NJ- og DSB-tog imellem glipper? I det hele taget er det usikkert hvilken rejsetidsgaranti NJ i sig selv vil tilbyde. Som det er nu, falder de indenfor NT's, som tilsiger at man kan tage en taxa hvis man i grove træk bliver mere end tyve minutter forsinket. NJ's side om det henviser direkte til NT's ditto. Her står der at ordningen dækker "gælder samtlige af NTs, Midttrafiks og Sydtrafiks busser og tog på Hirtshalsbanen, Skagensbanen, Vestbanen, Lemvigbanen og Odderbanen." Spørgsmålet er om de udvider rejsetidsgarantien til Vendsysselbanen og Aalborg Nærbane hvad angår de tog de selv kører, eller om de eventuelt laver en kompensationsbaseret ordning, der læner sig op ad DSB's.

--
Thomas Rasmussen
[image][image]


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Jernbanebøger

Kjellerupbanen

Kjellerupbanen. Pris 390 kr.

Læs mere
ContecRailBillige jernbane T-shirts

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak