Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Vigepligt ifm Letbanen i Århus (Generelt)

af Svend, 24/7 2017, 19:55 (2467 dage siden) @ Ole Juhl

Umiddelbart ser det ud til, at letbanereglerne alene gælder, hvor den kører som en egentlig sporvogn sammen med øvrig trafik<


Hej Send

Det er vel også det mest logiske, andet giver ikke ret meget mening.
Jeg tænker ikke det vil være relevant at anvende færdselsloven ude på stræningerne, der kommer altså ikke ret mange andre trafikanter, end dem letbanen selv har styr på. (Og dem der gør, er på afveje)

.
Man skal nok være jurist for at kunne finde rundt i det tekstmæssige misk-mask der findes i de forskellige regler og bestemmelser:

Alene i færdselsloven kan man læse dette:

11. Letbanekøretøj:
transportmiddel, som er indrettet til befordring af passagerer eller til udførelse af arbejde på letbanespor m.v., og som kører i eget letbanespor på vej i et lukket letbanesystem adskilt fra anden jernbaneinfrastruktur.

og

§ 43 b. Hastigheden for letbanekøretøj må ikke overstige hastighedsgrænsen for busser, jf. § 42 og § 43, stk. 1 og 10.
Stk. 2. For en vejstrækning, hvor der fremføres både letbanekøretøj og motordrevne køretøjer, og hvor letbanekøretøj fremføres klart adskilt fra den øvrige færdsel, kan der for letbanekøretøj fastsættes en højere hastighedsgrænse end de generelle hastighedsgrænser, hvis ikke afgørende færdselsmæssige hensyn taler imod det.

Nu har vi (eller i hvert fald jeg) endnu ikke set reglerne (sikkerhedsreglerne/operative regler) for kørsel Odder- Aarhus - Grenå, men vi må håbe på, at de i de regler får defineret hvornår letbanetogene kører (fremføres) som sporvogn (efter færdselslovens bestemmelser) hhv som tog.

--
Svend


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak