Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Da capo: Rhindalbanen-byggeuheld (Generelt)

af dr42 ⌂, 18/8 2017, 11:24 (2441 dage siden)
redigeret af dr42, 18/8 2017, 11:36

Man hører ikke så meget fra officiel side aktuelt, og journalisterne skriver alene om problemerne for de rejsende samt lidt om godstrafikken, byggeprojektet som sådan spiller tydeligt ingen rolle for dem. Så man må nok selv rime sig det hele sammen - det der er sket, og hvad det betyder for det videre projekt (fokus på nogen vigtige aspekter).

Efter 'Ausbau- und Neubaustrecke Karlsruhe–Basel' https://www.karlsruhe-basel.de/ at dømme, så er uheldet åbenbart sket under den sidste fase af tunnelbygget under Rastatt: De 2 tunnelrør er blevet boret nordfra og skulle gå sammen med den klassiske strækning kort efter at have krydset den. Så skete det at jordmassen over østrøret ikke holdt.

Omegn:

[image]

Byggeafsnit (nord er til venstre):

[image]

https://www.karlsruhe-basel.de/pfa-1-2.html

På Google-kort er den nye tunnel markeret som afbrudt linie:

[image]

https://www.google.com/maps/@48.844605,8.2153156,16z

På denne 4 år gamle, fra nord kommende lokvideo (vi kigger mod syd) kan man åbenbart allerede dengang se, hvor den fremtidige strækning fra den nye tunnel skulle/skal forenes med den klassiske linje:

[image]

https://www.youtube.com/watch?v=vByMEAWz_P4

Så er spørgsmålet i øjeblikket nok det, hvordan de vil forene de forskellige aktuelle krav: På den ene side skal spærringen holdes så kort som muligt, således at trafikken kan genoptages snarest muligt. På den anden side betyder det nok, at man må fylde tunlens sidste meter med beton samt opgive pågældende TBM. Desuden bliver det uklart, hvad denne fremgangsmåde betyder for det videre tunnelbyggearbejde - hvis det oprindelig planlagde trace er blokkeret med beton og en TBM-ruine, så kræver det nok en større ændring.

NB: Mine oplysninger og forklaringer er kun et forsøg på at nogenlunde forstå situationen og dens implikationer samt tænke videre mht projektet, der kan altså være fejl i det. Forsk gerne selv og publicér, hvis der er interesse.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak