Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Avatar

LNJ SM 13 - i Vejle ...

af Thomas Boberg Nielsen ⌂, Spor 44, Godsbanen, Aalborg, 16/3 2011, 10:09 (4788 dage siden) @ Lars Kragh

Jeg kan i det store og hele bekræfte Lars' version af det passerede:

Hvis ens hukommelse efter så mange år stadig er intakt skete der dette:
SM 13 holder for stop ved Vejle’s I-signal, og som omtalt andet steds var der mange som havde en fyldt blære.

Derfor blev dørene åbnede således at der var mulighed for at komme af med noget ”brugt” øl.

I den forbindelse hører man at der er en GM diesel som accelerer op bagved, og der bliver råbt – se at komme ud af skinnebussen. En snarrådig lokomotivfører får sat SM-13 i gear, og kører forbi I-signalet i STOP og kører ind på stationen.

Sammenhængen er den, at man havde haft lidt vrøvl med Sm'ens gaerkasse eller motor. Mens man holdt for stop "makkede" man lidt med problemet med "hjelmen" åben. I-signalet skifter til "kør". Lokoføreren i tog 1590, der kom "luntende" rundt i svinget bagved os, kan ikke se, at vi holder foran I-signalet (vi havde to af de gamle slutlygter på, hvoraf den ene var gået ud). Da han ser, at I-signalet skifter til "kør", tror han, at signalet stilles for hans tog. Og da han samtidig er forsinket, bliver der LUKKET OP (I kender selv lyden!). Som jeg husker det, var det en MY. Der var i hvert fald ikke en MZ.

Det efterfølgende togs lokomotivfører opdager at der er noget galt, det bliver farebremset ned, men fortsætter forbi I-signalet og stopper der hvor SM-13 for nogle sekunder siden havde holdt.

Med venlig hilsen

Thomas Boberg Nielsen


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak