Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Dagens Togfondforlig (Generelt)

af Scharfenberg, 7/9 2017, 22:41 (2395 dage siden) @ Thomas Boberg Nielsen

Dagens indsprøjtning til bl. a. strækningen Hobro-Aalborg sikrer desværre kun, at hastigheden der kan sættes op fra 120 km/t til 160 km/t. Banedanmark fandt ud af, at det ville blive alt for dyrt at sætte den op til 200 km/t og derfor meddelte man blot politikerne, at man ikke ville lave undersøgelsen færdig. Det sagde politikerne ikke noget - i hvert fald ikke endnu.

Men da 200 km/t Hobro-Aalborg stadig er en forudsætning for timemodellen, skal det nok komme. Forligskredsen har i hvert fald i dag demonstreret, at de er så nogenlunde faste i kødet.

Men på faktaarket fra Socialdemokratiets hjemmeside står der bl.a.:

"Hastighedsopgradering Hobro-Aalborg (200 km/t)"

Jeg er i øvrigt af den skare, der mener, at vi på sigt skal være endnu mere ambitiøse end timemodellen. Dvs. gerne rejsetider yderligere reduceret ved hjælp af fase 2 og 250 km/t-tog:

* København-Odense: 0:50
* Odense-Esbjerg: 0:55
* Odense-Aarhus: 0:50
* Aarhus-Aalborg: 0:50
* København-Aarhus: 1:40
* København-Esbjerg: 1:45
* København-Aalborg: 2:30


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Indsend billeder

Tagcloud

nattog liggevogne sovevogne spisevogne barvogne postvogne rejsegodsvogne styrevogne dobbeltdækkervogne remise maskindepot station banegård hovedbanegården IC2 IC3 IC4 godstog persontog materieltog arbejdstog Nærumgrisen veteranbaner jernbanefotos jernbanebilleder Movia rangerlokomotiv havnebane industrispor skinnebusser Øresundstog intercity intercitytog intercitylyn tog DSB Arriva Lokaltog

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak