Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Skal Lejre st. rives ned? (Generelt)

af Niels Munch, 9/9 2017, 08:01 (2413 dage siden) @ ulca
redigeret af Niels Munch, 9/9 2017, 08:12

Det er vel kommunalbestyrelsen som skal give tilladelse til nedrivning.


Næppe. Hvis de(n) pågældende bygning(er) på ejendommen er underlagt fredning skal der søges om tilladelse til at ophæve denne, hvilket kræver div. tilladelser.

Dernæst gælder det, at alle områder i byzone og landzone er opdelt i et antal matrikler, som er underlagt en eller flere lokalplaner. Og i disse lokalplaner kan der sættes begrænsninger på en række forskellige forhold, f.eks. hvor høje nye huse må være i en ældre byzone, hvilke materialetyper og materialefarver. Lokalplaner skal i sidste ende godkendes i byrådet inden de sendes i offentlig høring.


Det har hidtil været sådan, at jernbanearealer ikke kan lokalplanbelægges, hvilket dog kan give problemer i f.m. deludstykning fra et jernbaneareal, især hvis kommunen ikke vil indlemme arealet i en "nabolokalplan", men ønsker ny lokalplan for fastlæggelse af arealets fremtidige anvendelse.

Et eksempel herpå er St. Heddinge på "min gamle bane" Østbanen.

En nedrivning vil i alle tilfælde fordre kommunalbestyrelsens godkendelse. Og når det gælder offentlige bygninger, såsom en stationsbygning, skal fredningsmyndigheden underrettes, så den kan nå at tage stilling til en evt. fredningsværdighed.

M.v.h.
Niels


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak