Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Danshøj 2017 (Generelt)

af Scharfenberg, 12/9 2017, 15:39 (2417 dage siden) @ Tommy Nilsson

Tak for flotte sensommerbilleder, Tommy. Gangbroen over Ringbanen er i øvrigt et af mine favoritmotiver af Danshøj. Desuden er støjskærmene på øvre for nyligt blevet afrenset for farvelade. Håber det holder en rum tid.

Danshøj lever i øvrigt en lidt speciel tilværelse. Ingen busforbindelser overhovedet men gode forbindelser for gående og cyklister til bl.a. Den Grønne Sti lige i nærheden ind mod Frederiksberg mv. Men med 10-minuttersdrift i dagtimerne på linje B og Bx på øvre og 5-minuttersdrift på Ringbanen på nedre er det alligevel noget af et knudepunkt. Og så i øvrigt få kilometer fra sværvægteren Valby St. Gad vide hvordan Danshøj placerer sig mht. antal rejsende? Må ligge temmelig højt - sikkert også højere end mange af de store provinsstationer.

Det er endvidere så sindrigt indrettet, at de lange tog på Ringbanen på hverdage i dagtimerne og generelt hele weekenden korresponderer med B'ernes minuttal svarende til en skiftetid på ca. tre minutter. Noget jeg har nydt rigtig godt af i mange år :-D


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

  • Danshøj 2017 - Tommy Nilsson, 10/9 2017, 16:04 [*]
    • Danshøj 2017 - Scharfenberg, 12/9 2017, 15:39
Sabotage mod Maskindepot Gb
Sabotage mod Maskindepot Gb

I oktober 1944 udførte danske sabotører en vellykket sabotageaktion mod Maskindepotet på Københavns Godsbanegård, hvor en række lokomotiver blev sat ud af spillet. Lars Christensen fortæller her om den dramatiske nat.

Læs mere

Svenska-lok

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak